به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی، در دیدار مدیرکل تبلیغات استان قم و هیئت همراه از نگاه راهبردی و برنامهریزی کلان و اساسی سازمان تبلیغات اسلامی قم تقدیر نمود و با بیان اینکه همه ما روحانیون در قبال مسائل قم مسئولیم، اظهار داشت: ما بهعنوان حوزه قم در قبال هر چالش و آسیبی که در قم وجود دارد، مسئولیم.
وی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از برنامههای فرهنگی عبادی مساجد برخی از شهرستانهای موفق ایران، خاطرنشان کرد: همه باید تلاش کنیم تا ارتباط روحانیت با مساجد و محلات به شکل خودجوش و از سر تکلیف قویتر دنبال شود.
عضو شورای عالی حوزه افزود: اگر بتوانیم اقدامی کنیم که مساجد بیش از این شاهد اتصال مؤثر اساتید و روحانیون فاضل و گرهخوردن ایشان با فعالیتهای فرهنگی معرفتی مساجد باشیم، قطعاً آثار آن را در محلههای شهر شاهد خواهیم بود.
آیتالله اعرافی افزود: لازم است تا تجربه تاریخی مساجد تراز محلات که با حضور علما، فضلای فاخر و معمرین، محور راهبری فعالیتهای فرهنگی و معرفتی مناطق شهری بودند، احیا گردد.
مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه باید آگاهی مردم قم از شأن و جایگاه قم و حس تعلق آن به "جهانشهر" و مرکز مؤثر بینالمللی پررنگتر گردد، خاطرنشان ساخت: یکصدمین سالگشت باز تأسیس حوزه علمیه قم میتواند به بستری برای ارتقای آگاهی مردم نسبت به شأن و جایگاه بالای قم در عرصه بینالملل بیانجامد.
وی ضمن انتقاد از رها بودن و عدم راهبری و مدیریت تبلیغی اتباع غیر ایرانی در کشور، تقویت بنیه مطالعات راهبری و ارائه طرحهای پویا را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: تشکیل شبکه مبلغین و فعالان حوزه غیر ایرانی از میان خود غیر ایرانیان نیازمند تدوین طرح جامع است.
آیتالله اعرافی در بخش پایانی سخنان خود بر جایگاه تأثیرگذار تعیین شاخصها و سنجههای علمی موفقیت طرحهای تحولی تأکید کرد و یادآور شد: حوزه علمیه از تمام ایدهها، دیدگاه و نظرات کارشناسی برای موفقیت، کیفی بخشی و پویایی طرح هجرت و امین استقبال میکند.
حجتالاسلام شعبان زاده نیز در ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم، کیفی بخشی نیروها، نوسازی و آزادسازی و بهینهسازی استفاده از زیرساختهای موجود برای بهرهمندی حداکثری را از جمله اقدامات این اداره کل توصیف کرد.